Talian Kecemasan Terdekat

Klang

Kenalan kecemasan lain

Lihat sekarang
Klang

Pilih Hospital Pilihan Anda

Langkau ke kandungan

Ortopedik

Ortopedik
Di Columbia Asia Hospital

Mengangkat lengan anda atau mengambil langkah menaiki tangga mungkin tidak terdengar sehebat terjun udara atau berputar, tetapi apabila anda menghadapi komplikasi kesihatan yang menjejaskan fungsi harian anda, anda menyedari betapa berharganya untuk dapat bergerak sama sekali. Menjadi mudah alih memperkayakan kualiti hidup anda.

Mengangkat lengan anda atau mengambil langkah menaiki tangga mungkin tidak terdengar sehebat terjun udara atau berputar, tetapi apabila anda menghadapi komplikasi kesihatan yang menjejaskan fungsi harian anda, anda menyedari betapa berharganya untuk dapat bergerak sama sekali. Menjadi mudah alih memperkayakan kualiti hidup anda.

Perkhidmatan & Kemudahan Kami

Pakar bedah ortopedik di Columbia Asia Hospital sangat terlatih untuk menyediakan rawatan untuk semua trauma utama dan kecil, termasuk sukan dan pembedahan tulang belakang. Pasukan ortopedik kami disokong oleh jabatan pemulihan yang komprehensif untuk membantu pesakit mendapatkan semula fungsi mereka.

 • Rawatan perubatan dan pembedahan
 • Arthroplasty / Kecederaan Sukan
 • Trauma Maju
 • Arthroplasty
 • Pembedahan tulang belakang 
 • Ortopedik Pediatrik 
 • Tangan & Mikrosurgeri
 • Tulang Belakang Pediatrik

Apakah Gejala Amaran?

Anda mengalami kesukaran melakukan fungsi harian

Anda mengalami kesakitan kronik

Pelbagai pergerakan anda terasa terhad

Anda berasa tidak stabil semasa berjalan atau berdiri

Anda telah mengalami kecederaan tisu lembut yang tidak bertambah baik dalam dua hari

Buat Temujanji

Pada Columbia Asia, kami bertekad untuk memberikan kecemerlangan dalam perkhidmatan penjagaan kesihatan kepada pesakit kami.

Nama mengikut IC (Diperlukan)
Nombor IC (Diperlukan)
DD slash MM slash YYYY

Cari jawapan kepada Soalan Anda

Tidak mempunyai sebarang soalan? Jangan ragu untuk menjadualkan temujanji dengan pasukan kami.

Berapa lamakah masa yang diambil untuk pulih daripada pembedahan penempatan lutut?

Purata masa pemulihan untuk pembedahan penggantian lutut adalah kira-kira enam bulan, tetapi ia boleh mengambil masa kira-kira 12 bulan untuk kembali sepenuhnya kepada aktiviti yang menuntut secara fizikal.

Apa yang perlu saya jangkakan apabila saya pergi untuk temujanji ortopedik?

Pelantikan ortopedik pertama biasanya melibatkan penilaian sejarah perubatan anda. Anda juga boleh mengharapkan ujian fizikal dan pemeriksaan diagnostik untuk memeriksa kecederaan atau keadaan anda. Pakar bedah ortopedik boleh menilai apa sahaja dari bengkak hingga pelbagai gerakan anda, refleks, atau keadaan kulit anda. Doktor mungkin mengarahkan imbasan X-ray, ultrasound atau / dan Pengimejan Resonans Magnetik (MRI) jika siasatan lanjut diperlukan.

Lakukan Columbia Asia Hospital menerima insurans kesihatan?

Ya. Columbia Asia adalah hospital panel untuk pelbagai syarikat insurans dan pentadbir pihak ketiga, baik tempatan dan antarabangsa. Kami menyediakan cara untuk anda menerima perlindungan perubatan, memberikan anda ketenangan fikiran semasa anda berada di bawah jagaan kami.

Bagaimanakah saya boleh membuat temu janji?
 1. Hantar Borang Dalam Talian
 2. Bercakap dengan kami melalui Panggilan Telefon
Apakah 5 punca sakit lutut?
 1. Kecederaan ligamen Lutut mempunyai empat ligamen utama dan mereka semua terdedah kepada kerosakan.
 2.  
 3. Air mata meniscal Meniskus perlahan-lahan merosot selama bertahun-tahun. Akibatnya, orang dewasa yang lebih tua boleh merobek meniskus semasa pergerakan harian biasa.
 4.  
 5. Osteoartritis Mengalami kecederaan ligamen, koyakan meniskal, atau kecederaan lutut traumatik meningkatkan risiko anda mengalami arthritis selepas trauma. Osteoartritis jenis ini berkembang pada kadar yang lebih cepat kerana kerosakan sendi.
 6.  
 7. Kecederaan Tendon Aktiviti berlari dan melompat boleh mencederakan kedua-dua tendon. Anda lebih cenderung mengalami sakit lutut apabila tendon patellar menjadi radang.
 8.  
 9. Keretakan dan kehelan Apabila tempurung lutut patah, ia sering pecah menjadi kepingan yang bergerak keluar dari tempat dan memerlukan pembedahan rekonstruktif. Kehelan juga memerlukan penjagaan khas untuk mencegah ketidakstabilan lutut kronik.
Adakah anda menawarkan rawatan pengurusan kesakitan?
 

Ya, kami membantu pesakit menguruskan kesakitan mereka melalui ubat-ubatan. Pasukan ahli fisioterapi kami juga membantu pesakit dalam menguruskan kesakitan mereka dan membawa mereka kembali ke kehidupan normal melalui pemulihan

Apa yang melayakkan kesakitan sebagai kronik?
Kesakitan kronik biasanya dianggap sebagai kesakitan yang wujud selama tiga bulan atau lebih, dan tidak menyelesaikan sebagai tindak balas kepada rawatan. Ia paling sering menjejaskan sistem muskuloskeletal, seperti tulang atau sendi, dan boleh menyebabkan kesakitan dan ketidakselesaan yang boleh menjejaskan aktiviti harian.
Berapa lamakah masa yang diambil untuk pulih daripada pembedahan?
Bagi sesetengah pesakit, pemulihan mengambil masa beberapa minggu. Bagi yang lain, ia boleh mengambil masa beberapa bulan. Bergantung kepada kesihatan anda secara keseluruhan, keadaan di mana anda dirawat, dan jenis pembedahan yang dilakukan, anda mungkin boleh pulang ke rumah pada hari yang sama atau hari selepas pembedahan walaupun anda telah menjalani pembedahan penggantian sendi.

Panduan Pesakit Dan Pelawat